Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: dziczyzna

Kuropatwa w pomidorach

Składniki: 1 kuropatwa 3 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 listek laurowy ½ szkl białego wytrawnego wina 4 pomidory ½ łyżeczki ziół prowansalskich sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczoną kuropatwę oprószyć solą. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić posiekana cebulę, czosnek i liść laurowy. Wówczas włożyć kuropatwę i obsmażyć ze wszystkich stron. Następnie wlać…

Kuropatwa z pomidorami

Składniki: 1 kuropatwa 3 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 listek laurowy ½ szkl białego wytrawnego wina 4 pomidory ½ łyżeczki ziół prowansalskich sól pieprz Sposób wykonania: Kuropatwę oprószyć solą po czym obsmażyć ją na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z dodatkiem pokrojone cebuli, czosnku i listka laurowego. Następnie wlać ½…

Szynka z dzika z pomidorami

Składniki: 1 kg szynki z dzika 100 g smalcu 150 g marchwi 100 g pietruszki 100 g cebuli 10 g czosnku 2 listki laurowe 200 g pomidorów 50 g mąki 5 g pieprzu mielonego 1 szkl czerwonego wina 1 l bulionu Sposób wykonania: Szynkę oprószyć solą po czym przełożyć do formy wysmarowanej smalec i piec…

Pieczeń z dzika w sosie owocowo warzywnym

Składniki: 1 kg kotletów wykrojonych ze schabu dzika lub z udźca sól, pieprz mąka 1 łyżka czerwonego octu winnego ½ szklanki posiekanych łodyg selera naciowego ½ szklanki grubo utartego kwaśnego jabłka ½ szklanki grubo utartej marchewki ¼ szklanki pokrojonej w kostkę cebuli Sposób przyrządzenia: W mocnej torbie plastikowej umieścić porcje mięsa, dodać odpowiednią ilość mąki,…