Składniki:
-
- 1 duży sprawiony bażant
- sól, pieprz
- 2 roztopione łyżki masła
- 20 dkg żurawin
- cukier do smaku
- 1 szklanka soku pomarańczowego
- szczypta mielonego cynamonu
- 2 łyżeczki otartej z pomarańcza skórki
We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.
The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ...
Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.
Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.
Składniki:
Składniki: 1 kg mięsa bez kości pokrojonego w grubą kostkę ½ szklanki posiekanej cebuli 3 posiekane ząbki czosnku 4 obrane ze skóry, pokrojone w kostkę pomidory 2 puszki białej fasoli konserwowanej 1 łyżka ostrej papryki 1 łyżka brązowego cukru ziele angielskie, jagody jałowca, liść laurowy do smaku sól czosnkowa, pieprz 3 łyżki smalcu lub oleju…
Składniki: 30 dkg surowego boczku 50 dkg mielonej wołowiny 50 dkg łopatki wieprzowej 1 litr mocnego wywaru mięsnego 1 szklanka fasoli konserwowej 1 obrana i posiekana cebula 1 szklanka posiekanych pomidorów 1 łyżki mielonego chili 1 łyżka mielonego kminku 2 liście laurowe 5 owoców jałowca 5 rozgniecionych ząbków czosnku sól i pieprz Sposób przyrządzenia: Boczek…
650 g polędwicy z dzika opłukać pod bieżącą zimną wodą, obsuszyć, wyżyłować posmarować 2 łyżkami oleju spożywczego i pod przykryciem postawić w chłodnym miejscu (lodówce) na 30-40 minut potem pokroić polędwicę na plastry po około 80 g, rozgrzać 120 g masła sklarowanego i obsmażyć na nim plastry polędwicy po 2 minuty z każdej strony. Na…
1 sprawionego dzikiego królika (1 1/2 kg) opłukać pod bieżącą zimną wodą, obsuszyć, obrać z błon, podzielić na niewielkie kawałki, obrać 1 ząbek czosnku i drobno posiekać, wymieszać z 1 ząbek czosnku 1 łyżką sosu sojowego 1 łyżką oleju kukurydzianego 1/2 łyżeczki otartej bazylii świeżo zmielonym pieprzem startą gałką muszkatołową oraz szczyptą mielonego cynamonu i…