Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwica z dzika z sosem orzechowym i dofinkami (kulkami ziemniaczanymi)

 650 g polędwicy z dzika

opłukać pod bieżącą zimną wodą, obsuszyć, wyżyłować posmarować

2 łyżkami oleju spożywczego

i pod przykryciem postawić w chłodnym miejscu (lodówce) na 30-40 minut potem pokroić polędwicę na plastry po około 80 g, rozgrzać

120 g masła sklarowanego

i obsmażyć na nim plastry polędwicy po 2 minuty z każdej strony.

Na sos orzechowy

500 g posiekanych orzechów laskowych

przyrumienić na

50 g masła sklarowanego

potem dodać

250 ml (1/4 l) wody
otartą skórkę z 1 cytryny (niepryskanej)
1 łyżkę soku z cytryny
1 laskę cynamonu
100 g cukru

i wszystko razem powoli gotować na słabym ogniu przez około 5 minut, wmieszać teraz

50 g musu z orzechów laskowych
50 ml sherry

zagotować, rozgrzać

100 g masła

wmieszać do sosu, przyprawić do smaku

solą
świeżo zmielonym pieprzem

sos przetrzeć przez sito, ew. jeszcze doprawić do smaku.

Na ziemniaki – dofinki

1 kg dużych nie rozsypujących się w gotowaniu ziemniaków

umyć, ugotować w

osolonej wodzie

do miękkości, odcedzić, odparować, natychmiast przepuścić przez praskę do ziemniaków, ostudzić ostudzoną masę ziemniaczaną wymieszać z

2 żółtkami

doprawić do smaku

solą
startą gałką muszkatołową

z tego ziemniaczanego ciasta uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, na patelni rozgrzać

50 g masła sklarowanego

i usmażyć na nim dofinki na złocistobrązowy kolor.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *