Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: danie z dziczyzny

Dzika kaczka w wiśniach

Składniki: kaczka 100 g słoniny sól pieprz ćwierć łyżeczki tymianku 1 łyżka masła 300 g wiśni 1 łyżeczka mąki ½ szkl. gęstej kwaśnej śmietany Marynata: ½ szkl. czerwonego wytrawnego wina ½ szkl. przegotowanej wody sok i starta skórka z ½ cytryny ćwierć łyżeczki tymianku ćwierć łyżeczki cukru 2-3 goździki kawałek cynamonu 1 mały listek laurowy…

Kuropatwy duszone w czerwonej kapuście

Składniki: 2 kuropatwy 100 g słoniny 50 g masła główka czerwonej kapusty 2 cebule 1 łyżeczka mąki sól sok z ½ cytryny ½  łyżeczki cukru 1szkl. czerwonego wytrawnego wina kawałek cynamonu 1-2 goździki szczypta gałki muszkatołowej Sposób wykonania: Kuropatwy oprószyć solą i naszpikować słupkami słoniny po czym obsmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas skropić winem i…

Łyska z wędzonym boczkiem

Składnik:
•    2 łyski
•    1 łyżka masła
•    200 g wędzonego boczku
•    1 łyżka tartego chrzanu
•    3 łyżki posiekanych orzechów włoskich
•    1 jajko
•    1 łyżka śmietany
•    sól
•    pieprz
•    sok z cytryny
•    szczypta cukru
•    2 szkl. mleka
 

Bażant zapiekany z serem Weroniki P

Składniki: bażant serce i wątróbka z bażanta 150 g masła 1 cebula 250 g pieczarek 1 szkl. gęstej śmietany 1 kieliszek wytrawnego wina 100 g startego żółtego sera 1 łyżeczka mąki 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Bażanta podzielić na 4 porcje, które oprószyć solą i zarumienić na rozgrzanym maśle, po czym przełożyć do…

Łyska w żurawinach

Składniki:
•    2 łyski
•    200 g słoniny
•    50 g masła
•    150 g żurawin
•    starta skórka i sok z cytryny
•    1 łyżeczka startej skórki pomarańczowej
•    ½ łyżki cukru
•    1 szkl. białego wytrawnego wina
•    sól
•    ½ cytryny