Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bażant z nadzieniem 2

1 sprawionego bażanta (1 kg)

umyć pod bieżącą zimną wodą, obsuszyć, natrzeć z wierzchu

solą
około 200 g drobno zmielonej wieprzowiny na kiełbaski

wymieszać z

1 jajkiem

doprawić do smaku solą

świeżo zmielonym pieprzem
słodką papryką w proszku

i tą masą napełnić wnętrze bażanta, zaszyć, posmarować

20 g miękkiego masła lub
margaryny

ptaka obłożyć

50 g pokrojonej na plasterki słoniny

obrać

1 cebulę

pokroić na cztery części i razem z bażantem, resztą nadzienia, oraz

4 ziarenkami pieprzu

włożyć do nasączonej wodą kamionki, przykryć pokrywą, wstawić do piekarnika.

Temperatura pieczenia: w piekarniku tradycyjnym

(uprzednio nagrzanym) 200�225°C

w piekarniku z termoobiegiem

(nie nagrzanym) 180�200°C.

Czas pieczenia:

około 1 godziny. Upieczonego bażanta pokroić na porcje, ułożyć na podgrzanym półmisku, postawić w cieple, sos z pieczenia przelać przez sito, odtłuścić, uzupełnić

wodą

do 250 ml (1/4 l) objętości, zagotować

1-2 łyżeczek skrobi ziemniaczanej

rozmieszać w

1 łyżce zimnej wody

i zagęścić tym sos, wmieszać

1 łyżkę kwaśnej śmietany

sos doprawić do smaku solą i pieprzem.

1 comment for “Bażant z nadzieniem 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *