Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Homar po Amerykańsku

 

Składniki:

  • 2 żywe homary każdy 750-900g
  • 85ml oliwy z oliwek
  • 50g cebuli drobno posiekanej
  • 1 łyżka koniaku
  • 2 ząbki czosnku drobno posiekane
  • 750g posiekanych pomidorów
  • 1 łyżki Taragonu
  • 85ml wytrawnego białego wina
  • 1 łyżeczka cukru
  • 600ml wywaru rybnego

 

Przygotowanie:
1. Przeciąć wzdłuż homary, oderwij część z głową i podziel ogon na 4 do 5 części.
2. Oderwij szczypce i zmiażdż pancerz tak aby było łatwiej wyciągnąć mięso (np. Za pomocą dużego ciężkiego noża).
3. wlej oliwę do garna z grubym dnem, podsmaż cebule i czosnek aż zmiękną dodaj całość homara.
4. Zwiększ ogień pod garnkiem i obracaj części homara aż zaczną czerwienieć.
5. Dodaj koniak i pozwól aby alkohol odparował, dodaj pomidory i taragon, białe wino, cukier i wywar. Niech wszystko razem pogotuje się około 8 minut.
6.Wyciągnij mięso homara i trzymaj w ciepłym miejscu, resztę sosu gotuj aż zmniejszy objętość mniej więcej do połowy.
7.Kiedy sos się wygotuje wrzuć z powrotem homara aby go podgrzać i od razu podaj. Smacznego
.

3 comments for “Homar po Amerykańsku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *