Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dziki królik pieczony

 

2 combry dzikiego królika

opłukać pod bieżącą zimną wodą, obsuszyć, obrać z błon od combrów oddzielić uda, przednie skoki i łaty (części brzuszne) natrzeć

solą
świeżo zmielonym pieprzem

pokroić w plasterki

125 g boczku

i wyłożyć nimi brytfannę, oczyścić

1 pęczek włoszczyzny

umyć, drobno pokroić, rozłożyć na plasterkach boczku, na wierzchu położyć królicze uda, przednie skoki i łaty, posmarować te części królika pewną ilością z

30 g roztopionego masła

i brytfannę wsunąć na ruszt do piekarnika.

Temperatura pieczenia: w piekarniku tradycyjnym

(uprzednio nagrzanym) około 225°C

w piekarniku z termoobiegiem

(nie nagrzanym) około 200°C.

Czas pieczenia:

około 55 minut. Po około 30 minutach pieczenia podlać mięso

125 ml (1/8 l) gorącej wody

combry królicze posmarować pozostałym roztopionym masłem, dołączyć do już pieczonych kawałków i razem dalej piec, upieczone w sam raz mięso pozostawić po wyjęciu z brytfanny na 10 minut w spokoju, by równomiernie ułożył się w nim sok, potem pokroić mięso z combrów na plasterki, wyłożyć na podgrzany pójmisek, postawić w cieple, sos pieczeniowy z rozdrobnioną włoszczyzną rozgrzać, wmieszać

150 g kremowej śmietany (18%)

krótko razem pogotować, sos doprawić do smaku solą.

Dodatek:

Najlepiej pasują ziemniaki z wody i brokuły.

1 comment for “Dziki królik pieczony

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *