250 g długoziarnistego ryżu
wrzucić do
i gotować 15 minut do miękkości z
przełożyć wiśnie z ich sokiem do garnka, dodać
oraz
i doprowadzić do wrzenia, po zagotowaniu zestawić garnek z ognia i odstawić na około 15 minut, by wiśnie przeszły smakiem korzennych przypraw następnie łyżką cedzakową wyjąć wiśnie, wmieszać je do ryżu i odstawić w ciepłe miejsce
rozmieszać w
i wlać do soku wiśniowego, zagotować, następnie wmieszać
oraz
i doprawić do smaku
100 g migdałowych makaroników
z grubsza rozgnieść, następnie drobno zemleć w maszynce
obmyć pod bieżącą zimną wodą, obsuszyć, przyprawić
i obtoczyć w zmielonych na panier makaronikach, roztopić
i obsmażać na nim filety z zająca przez 4 minuty ze wszystkich stron, następnie zawinąć je w folię aluminiową, odstawić w ciepłe miejsce, ryż wiśniowy z filetami z zająca rozłożyć na talerzach, podawać z sosem.
wrzucić do
1 I wrzącej osolonej wody
i gotować 15 minut do miękkości z
1 słoika wiśni (670 g)
przełożyć wiśnie z ich sokiem do garnka, dodać
1 laskę cynamonu
oraz
5 goździków
i doprowadzić do wrzenia, po zagotowaniu zestawić garnek z ognia i odstawić na około 15 minut, by wiśnie przeszły smakiem korzennych przypraw następnie łyżką cedzakową wyjąć wiśnie, wmieszać je do ryżu i odstawić w ciepłe miejsce
1 łyżkę skrobi ziemniaczanej
rozmieszać w
2 łyżkach wody
i wlać do soku wiśniowego, zagotować, następnie wmieszać
20 ml likieru wiśniowego
oraz
1 łyżkę ostrej musztardy
i doprawić do smaku
solą, cukrem
100 g migdałowych makaroników
z grubsza rozgnieść, następnie drobno zemleć w maszynce
4 filety z zająca (po 150 g każdy)
obmyć pod bieżącą zimną wodą, obsuszyć, przyprawić
solą, pieprzem
i obtoczyć w zmielonych na panier makaronikach, roztopić
30 g masła sklarowanego
i obsmażać na nim filety z zająca przez 4 minuty ze wszystkich stron, następnie zawinąć je w folię aluminiową, odstawić w ciepłe miejsce, ryż wiśniowy z filetami z zająca rozłożyć na talerzach, podawać z sosem.