Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Coleslaw – wg, Alton Brown (tłum . Anerite)

Skład:

  • 1/2 główki kapusty białej i 1/2 czerwonej cienko poszatkowanej
  • jedna marchewka cienko szatkowana
  • 1/2 szklanki maślanki
  • 1/4 szklanki jogurt
  • 1/4 majonezu
  • 1 łyżka soku z pikli ogórkowych
  • 1 łyżeczka musztardy w proszku
  • 1 łyżka posiekanej zielonej cebulki
  • kosher sól w miarę potrzeby do smaku (taka morska)
  • 1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu

 

 

 

Sposób wykonania:
Dobrze nasolić kapustę, umieścić na cedzaku na 3 godziny, potem
dobrze przepłukać i osuszyć (najlepiej odwirować)
W misce połączyć składniki (prócz kapusty i marchewki), dobrze zmiksować,
dodać kapustę i marchew i dobrze wymieszać.
Gotowe po 3,30 godz

5 comments for “Coleslaw – wg, Alton Brown (tłum . Anerite)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *