Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: dodatki do potraw

Adżika kaukaski przysmak

Adżika niepodzielnie króluje w  kuchni kaukaskiej. Ta znakomita pasta przyprawowa jest składnikiem wielu dań kuchni gruzińskiej czy abchaskiej, a sam w sobie stanowi nieodzowny dodatek do wszelkiego rodzaju zup, sosów czy mięs. Adżika to pikantna pasta z papryki, pomidorów, czosnku i innych regionalnych dodatków. Każda gruzińska gospodyni ma własny sposób jej przyrządzania. W Abchazji spożywanie…

Ocet ziołowo-winny

Składniki: ½ l czerwonego wytrawnego wina ½ l octu jabłkowego 2 ząbki czosnku kilka gałązek estragonu, tymianku kilka ziaren pieprzu kilka ziaren ziela angielskiego Sposób wykonania: Wino wymieszać z octem. Następnie wrzucić ząbki czosnki, zioła, kilka ziaren pieprzu oraz ziele angielskie. Przelać do butelki i zakręcone odstawić w chłodne miejsce. Po kilka dnach przecedzić i…

Ocet ziołowy

Składniki: kilka gałązek; estragonu, bazylii, melisy, rozmarynu, kwiatu lawendy kilka suszonych skórek; pomarańczowych, cytrynowych kawałek kory cynamonu 1 ząbek czosnku 10 ziarenek pieprzu szczypta gałki muszkatołowej ocet6% Sposób wykonania: Do słoika wrzucić gałązki ziół, skórki owocowe, korę cynamonu i czosnek. Wrzucić jeszcze ziarenka pieprzu i szczyptę gałki muszkatołowej. Następnie zalać całość octem. Obwiązać słoik gazetą…

Ocet rozmarynowy

Składniki: ½ l białego octu winnego kilka ziarenek pieprzu kilka winogron 2 gałązki rozmarynu gałązka tymianku Sposób wykonania: Do butelki wrzucić ziarenka pieprzu, winogrona, gałązki rozmarynu i tymianku. Zalać całość octem. Odstawić na kilka dni w chłodne miejsce. Po tym czasie przecedzić i jeszcze raz wlać do butelki. Przechowywać w chłodnym miejscu.