Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ocet ziołowy

Składniki:

  • kilka gałązek; estragonu, bazylii, melisy, rozmarynu, kwiatu lawendy
  • kilka suszonych skórek; pomarańczowych, cytrynowych
  • kawałek kory cynamonu
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 ziarenek pieprzu
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • ocet6%

    Sposób wykonania:

    Do słoika wrzucić gałązki ziół, skórki owocowe, korę cynamonu i czosnek.
    Wrzucić jeszcze ziarenka pieprzu i szczyptę gałki muszkatołowej.
    Następnie zalać całość octem.
    Obwiązać słoik gazetą w której zrobić kilka dziurek.
    Odstawić w ciepłe miejsce a 2 tygodnie.
    Po tym czasie przecedzić i rozlać do butelek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *