Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karp w cieście naleśnikowym

Składniki

  • 2 karpie
  • 2 cebule  
  • pieprz i sól
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • 1/2wody
  • ½ szklanka mleka

 

Sposób wykonania:

Sprawionego karpia porcjujemy, przyprawiamy solą i pieprzem, następnie obkładamy rybę cebulą  po czym odstawiamy do lodówki na 2 godz. W tym czasie należy przygotować ciasto naleśnikowe. Łączymy wszystkie składniki (mleko, woda, mąka, pieprz, sól, proszek do pieczenia, jajko) po czym zanurzamy karpia w przygotowanym cieście i smażymy na oleju. Jest pyszne chrupiące i złocisty.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *