Składniki: 1 kg śledzi 5 cebul 15 grzybów suszonych ketchup koncentrat pomidorowy majeranek vegeta ziele angielskie liść laurowy olej pieprz Sposób wykonania: Grzyby zalać wodą i ugotować. W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać odcedzone grzyby, koncentrat, ketchup oraz 10 ziaren ziela angielskiego oraz kilka listków laurowych. Całość wymieszać i doprawić…
Tag: danie rybne
Ryby
Grillowany tuńczyk
by Oliwia Nocuń • • 0 Comments
Ryby
Ryba z rusztu w orientalnym sosie
by Halina Boruta • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z dorsza 2 szkl. mleka sól pieprz Sos: ½ szkl. oleju 2 łyżki octu winnego 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki wódki 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka musztardy ¼ łyżeczki ostrej papryki 3 łyżki cukru sól pieprz Sposób wykonania: Filety podzielić na porcje, które zalać mlekiem z dużą ilością pieprzu.…
Śledzie
Śledzie smażone z miodem i żurawinami
by Beata • • 0 Comments
Składniki: • 800 g solonych śledzi • 4 łyżki oleju • 2 łyżki mąki • 2 szkl. żurawin • ¾ szkl. miodu • sól Sposób wykonania: Śledzie namoczyć w wodzie po czym oskrobać. Obtoczyć śledzie w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie polać je miodem oraz sokiem z żurawin i doprowadzić do zagotowania. Przepis…
Ryby
Jesiotr duszony w białym winie
by Kornelia • • 0 Comments
Składniki: 1 kg jesiotra 1 butelka białego półwytrawnego wina 3 łyżki masła 1 cytryny Sposób wykonania: Rybę oczyścić, zdjąć skórę i pokroić rybę na kawałki. Następnie przełożyć rybę do rondla i zalać ją winem. Dodać jeszcze cytrynę pokrojoną na kawałki oraz masło. Trzymać na ogniu pod przykryciem ok. 15 minut Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs…