Składniki: • 1 filet z łososia (cały około kg) • ½ łyżeczki soli • ¼ łyżeczki pieprzu Sos: • 120 ml naturalnego jogurtu (najlepiej Greckiego przepis w dziale Mleczne) • 2 łyżki oliwy ekstra virgin • 1 łyżeczka utartej skórki z limonki • 1 łyżeczka utartej skórki z pomarańczy • 1 łyżka soku z limonki…
Tag: danie rybne
Ryby
Pulpetti tal-Makku
by Administrator • • 0 Comments
Składniki (4 porcje): • 200g filetów rybnych – ugotowanych na parze i podzielonych na “płatki” • ½ cebuli cieniutko pokrojonej • 1 łyżka posiekanej zielonej cebulki • 1 łyżeczka posiekanej natki kolendry • 1 łyżeczka posiekanego chili • 75g maki • 15g maki kukurydzianej • ¼ łyżeczki proszku do pieczenia • szczypta soli • szczypta…
Ryby
Jamajskie placki rybne
by Administrator • • 1 Comment
Składniki: • 250 g dorsza (lub innej białej ryby) • 100 g mąki • 2 łyżeczki suszonego czosnku • ¾ łyżeczki proszku do pieczenia • sól do smaku • drobno posiekana papryczka chili • 3 posiekane cebulki sałatkowe (z szczypiorem) • 1 posiekany pomidor • 1 roztrzepane jajko • woda • pieprz do smaku •…
Łosoś
Łosoś na patyku
by Administrator • • 1 Comment
Składniki: • 2 duże kromki chleba bez skórki • 200 g wędzonego łososia w plastrach • łyżka oliwy z oliwek • garść świeżej bazyli • patyczki do szaszłyków • świeżo mielony czarny pieprz • ósemki cytryny do dekoracji Sposób przygotowania: Podgrzej na patelni z grubym dnem oliwę, na średnim ogniu, chleb potnij na kawałki „na…