Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Quiche z wędzoną rybą

Przygotowanie:20 minut
Pieczenie: 30 minut
Dla 4 osób (porcja 545 kalorii)

Składniki:

    750g brokułów
    – 250g mąki
    – żółtko
    – sól
    – 3 łyżki masła
    – 250g wędzonej ryby
    – 2 jajka
    – 100g gęstej śmietany
    – tłuszcz do formy
    – ½ łyżeczki suszonej bazylii

    Wykonanie:
    -umyte brokuły podzielić na różyczki i wrzucić na osolony wrzątek, gotować przez 7 minut, odcedzić i ostudzić
    -mąkę wysypać na stolnicę, dodać żółtko, masło, szczyptę soli i 2-4 łyżki wody, zagnieść ciasto
    -okrągłą formę o średnicy 30cm wysmarować tłuszczem, przełożyć ciasto, wylepić nim dno i boki formy
    -rybę pokroić w kostkę, wyłożyć na ciasto, przykryć brokułami -jajka rozmącić ze śmietaną, szczyptą soli i bazylią, polać kisz. Piec 30 minut w temp. 200-220C

1 comment for “Quiche z wędzoną rybą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *