Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Inne wypieki

Chleby, paszteciki,

Paszteciki francuskie z serem

Składniki: op. mrożonego ciast francuskiego kostka twarogu jajko tymianek oregano sól pieprz łyżka maska kminek nasiona czernuszki tłuszcz Sposób wykonania: Do twarogu dodać jajko, masło oraz zioła. Całość dokładnie utrzeć. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie rozmrożone ciasto francuskie pokroić na kwadraty, na których rozłożyć serowy farsz. Zlepić na koperty. Posmarować wierzch roztrzepanym białkiem…

Faszerowane bułeczki

Składniki: 1 op. mrożonego ciasta francuskiego 40 dag karkówki 30 dag pieczarek cebula 15 dag startego żółtego sera kukurydza z puszki sól pieprz 1 żółtko Sposób wykonania; Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę posiekać a karkówkę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie razem udusić do miękkości , wówczas dodać kukurydze oraz starty ser.  Wymieszać i jeszcze chwile…

Ciasto na paszteciki

Składniki: 1 kg mąki 10 dag drożdży 1 szkl. mleka 5 jajek kostka margaryny 2 łyżki cukru sól Sposób wykonania: Drożdż pokruszyć i rozpuścić razem z cukrem w ciepłym mleku po czym przelać rozczyn do mąki. Dodać jeszcze jajka oraz roztopioną margarynę. Całość dokładnie wyrobić i doprawić o smaku solą. Powstałe ciasto odstawić na 30…

Chrusty piwne

Składniki: 6 żółtek 1/3 szkl. piwa mąka olej cukier puder Sposób wykonania: Do piwa dodać żółtka i całość dokładnie wymieszać. Następnie cały czas mieszając stopniowo wsypywać mąkę, tyle aby ciasto się zagęściło. Wyrabiać do powstania pęcherzyków powietrza, wówczas ciasto rozwałkować. Pokroić go na romby, na środku których zrobić małe nacięcie i przełożyć koniec rombu. Chrusty…

Bułeczki z niespodzianką

Składniki: 6 dużych bułek 15-20 dkg wędzonego boczku 15-20 dkg szynki drobiowej 15-20 dkg mortadeli 4 duże cebule 30 dkg pieczarek 25 dkg żółtego sera Gouda olej do smażenia sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Z bułek wydrążyć środki .Na patelni rozgrzać olej ,obrać cebulę pokroić w cienkie paseczki ,pieczarki pokroić w kosteczkę , podsmażyć…