Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Faszerowane bułeczki

Składniki:

  • 1 op. mrożonego ciasta francuskiego
  • 40 dag karkówki
  • 30 dag pieczarek
  • cebula
  • 15 dag startego żółtego sera
  • kukurydza z puszki
  • sól
  • pieprz
  • 1 żółtko

    Sposób wykonania;
    Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę posiekać a karkówkę pokroić w drobną kostkę.
    Wszystkie razem udusić do miękkości , wówczas dodać kukurydze oraz starty ser.
     Wymieszać i jeszcze chwile trzymać na małym ogniu.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    W między czasie rozmrożone ciasto rozwałkować a potem pokroić na kwadraty.
    Na każdym rozłożyć farsz, przykryć drugim i zlepić.
    Bułki nakłuć widelcem, posmarować roztrzepanym jajkiem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *