Składniki:
- 12 dag szynki
- 2 łyżki majonezu
- 2 bułeczki drożdżowe
- 4 plastry pomidora
Składniki: 40 dag mielonej wołowiny 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka pikantnego ketchupu 4 jajka 2 łyżki startego żółtego sera tłuszcz 1 łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Do mięsa dodać ketchup praz oliwę. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z powstałej masy formować małe kotlety, które usmażyć na rozgrzanym tłuszczu…
Składniki: 1 1/3 kg chudej wołowiny 1 szkl posiekanej cebuli 2 ząbki czosnku 1 ½ szkl sou pomidorowego 1 szkl posiekanej zielonej papryki ½ szkl wody ¼ szkl brązowego cukru ¼ szkl musztardy ¼ szkl octu łyżka sproszkowanego chili 8 bułek do hamburgerów Sposób wykonania: Na rozgrzanej patelni obsmażyć mięso razem z posiekaną cebulą i…
Składniki: 4 bułki kajzerki 15 dag świeżych grzybów 20 dag sera twarogowego 1 cebula 1 jajko 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżki masła 1 łyżka parmezanu 1 łyżka posiekanej bazylii sól pieprz Sposób wykonania: Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju po czym dodać pokrojone grzyby i trzymać na małym ogniu około 15 minut. Po…
Składniki: 8 cienkich parówek jajko papryka w proszku sól pieprz 6 łyżek bułki tartej Sposób przyrządzenia Parówki obrać z folii. Jajko rozbić, dodać do niego ostrą paprykę w proszku, sól, pieprz i wymieszać widelcem. Parówki maczać w jajku, w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Po usmażeniu parówki wyjąć na papierowy ręcznik. Przepis na…