Składniki:
- 4 bułki kajzerki
- 15 dag świeżych grzybów
- 20 dag sera twarogowego
- 1 cebula
- 1 jajko
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka parmezanu
- 1 łyżka posiekanej bazylii
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju po czym dodać pokrojone grzyby i trzymać na małym ogniu około 15 minut.
Po tym czasie doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Następnie jajka wbić do twarogu i całość dokładnie utrzeć, wówczas dodać grzyby z cebulkę i ponownie wymieszać.
Natomiast z bułek wydrążyć miękki środek po czym posmarować je masłem i wypełnić twarogowo-grzybowym farszem.
Przełożyć do brytfanny wysmarowanej masłem i posypać je startym parmezanem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec aż się zarumienią.