Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto na paszteciki

Składniki:

  • 1 kg mąki
  • 10 dag drożdży
  • 1 szkl. mleka
  • 5 jajek
  • kostka margaryny
  • 2 łyżki cukru
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Drożdż pokruszyć i rozpuścić razem z cukrem w ciepłym mleku po czym przelać rozczyn do mąki.
    Dodać jeszcze jajka oraz roztopioną margarynę.
    Całość dokładnie wyrobić i doprawić o smaku solą.
    Powstałe ciasto odstawić na 30 minut pod przykryciem.
    Po tym czasie ciasto rozwałkować i pokroić na paski, na których rozłożyć ulubiony farsz.
    Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *