Skład:
- 250 g ananasa w kostkach z puszki
- 100 g pieczarek
- talerz ugotowanych szparagów
- pół gotowanego kurczaka (ok. pół kg)
- 2 jajka
- 150 g. majonezu
pomidor - natka
- sól, pieprz
Sposób wykonania:
Mięso kurczaka bez skorki pokroić w małe kostki,
można użyć resztki, niekoniecznie pierś. Szparagi pokroić w 2-3 cm. kawałki,
pieczarki b. świeże(opłukać kapelusze pojedynczo, nie obierać) drobno
posiekać. Wszystko od razu razem wymieszać, dodając ananasa i majonez,
doprawić do smaku i ew. troszkę soku z ananasa, jeśli trzeba. Jajka
ugotowane na twardo posiekać, pomidor pokroić w drobna kostkę, wymieszać z
siekana natka i posypać ta mieszanka sałatkę. Podać po ochłodzeniu.