Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety z warchlaka marynowane w piwnej zalewie

Na piwną zalewę (marynatę)

250 ml (1/4 l) jasnego piwa

wymieszać z

1 łyżką koncentratu pomidorowego

oraz

125 ml (1/8 l) wody

i dodać

1 liść laurowy
1 goździk

wraz z rozgniecionymi

6 jagodami jałowca solą, pieprzem

oczyścić

150 g marchwi

oskrobać, umyć, pokroić w kostkę, obrać

2 cebule

pokroić w kostkę, oczyścić

150 g selera korzeniowego

oskrobać, umyć, pokroić w kostkę, rozdrobnione warzywa włożyć do marynaty

4 kotlety z warchlaka

opłukać pod bieżącą, zimną wodą, obsuszyć, włożyć do marynaty, pozostawić w niej na 1 1/2-2 godzin, z marynaty wyjąć kotlety, obsuszyć, przyprawić

solą, pieprzem

rozgrzać na patelni

50 g masła sklarowanego

obsmażyć na nim kotlety po 2 minuty z każdej strony, postawić w cieple – w piekarniku w temperaturze około 100°C.

Na owoce

400 g suszonych owoców

następnie zagotować z

1 laską cynamonu

oraz

125 ml (1/8 l) portwajnu

i potrzymać około 15 minut, by dobrze nasiąknęły smakiem, owoce przetrzeć przez sito, piwną marynatę przetrzeć przez sito do wywaru dodać

100 g zimnego masła

i wygotować do konsystencji zawiesistego sosu.

Na ziemniaczane naleśniki

600 g ziemniaków

umyć, zetrzeć na tarce z drobnymi otworami, skropić miazgę ziemniaczaną

2 łyżkami soku z cytryny

roztrzepać

2 jajka

roztopić

50 g masła

i przyprawić

2 łyżkami majeranku
solą, pieprzem

wmieszać do roztrzepanych jajek, obrać

1 cebulę

pokroić w drobną kostkę, poddusić; starte ziemniaki połączyć z maślano-jajeczną masą i podduszoną cebulą na jednolitą masę � naleśnikowe ciasto; uformować z niego placuszki – jakby okrągłe przaśne placki; na patelni roztopić

100 g masła sklarowanego

smażyć placuszki z obu stron po 3 minuty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *