Wołowina
- Schab z borowikami
- Toskańskie carpaccio
- Świeżyzna
- Pieczeń rzymska
- Wołowina w galarecie
- Rolada z prosięcia
- Pierś kurczaka z patelni
- Kurczak w miodzie i pomarańczach
- Kurczak w czerwonym winie po francusku
- Kurczak w migdałowej skorupce
- Kurczak w chrupiącym cieście naleśnikowym
- Potrawka z kurczaka z makaronem
- Kurczak z rozmarynem Leszka
- Kurczak z papryką
- Kwiczoły w galarecie
- Kwiczoły, bekasy, jemiołuszki i jarząbki
- Kuropatwy pieczone w boczku
- Potrawka z gołębi
- Pieczone kuropatwy
- Grecki kurczak w sosie cytrynowym
- Drobne ptaszki w cieście
- Cietrzewie i głuszce
- Bekasy i kwiczoły
- Bażant w śmietanie
- Bażant po staropolsku
- Bażant pieczony
- Golonka na ostro
- Filety z kurczaka w Pesto
- Klasyczne zrazy zawijane
- Rolada z boczkowym farszem
- Polędwica marynowana
- Pieczeń z boczku
- Kurczak w stylu Cajun
- Szynka szpikowana goździkami
- Szynka pieczona z ziemniakami
- Schab wieprzowy z sosem powidłowym
- Wołowina po debreczyńsku
- Polędwiczki wieprzowe z czterech stron Polski*
- Zrazy wołowe
- Roladki ze schabu
- Kieszonkowe schaboszczaki
- Pręga z kwaszoną kapustą
- Wołowina gotowana
- Duszone mięso
- Szynka na różowo
- Schab z owocami
- Pikantne klopsiki
- Wołowina peklowana
- Kulki mięsne
- Gulasz z polędwicy na winie
Wieprzowina