Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak w migdałowej skorupce

Składniki:


• kurczak około 1,2 kg
• 2 łyżki mąki
• 5 dag posiekanych migdałów
• 1/3 szklanki bułki tartej
• szklanka białego wytrawnego wina
• szklanka bulionu drobiowego
• ząbek czosnku
• cebula
• porcja szafranu
• liść laurowy
• 4 łyżki oliwy
• łyżka posiekanej natki pietruszki
• 3 gałązki tymianku
• sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Kurczaka umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Natrzeć je solą i pieprzem, oprószyć mąką.
Cebulę i czosnek obrać, posiekać. W rondlu podgrzać połowę oliwy, zrumienić kurczaka ze wszystkich stron. Dołożyć cebulę i czosnek, smażyć 2 minuty. Wlać wino i 3/4 szklanki bulionu. Zagotować, włożyć liść laurowy i tymianek.
Zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem 45 minut. Szafran zalać resztą bulionu. Wsypać migdały, wymieszać dołożyć do kurczaka na 10 minut przed zakończeniem duszenia. Na pozostałej oliwie zrumienić bułkę tartą.
Wsypać natkę pietruszki, wymieszać. Mięso przełożyć na półmisek, polać zrumienioną bułką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *