Wołowina
- Wieprzowina w porach
- Ayam goreng jawa – smażony kurczak po jawajsku
- Ragout wołowe z pieczarkami
- Pieczeń wołowa z duszonemi ogórkami
- Galareta z kurczaka
- Rumsztyki wołowe
- Gulasz wieprzowy z czerwonym winem i śliwkami
- Kurczak z chili
- Wołowina po francusku
- Stek wieprzowy a la Radziwiłł
- Polędwiczka owinięta szynką
- Pasztet z dziczyzny a la Borecki
- Kurczak z oliwkami
- Polędwica królewska
- Gulasz wołowy w sosie myśliwskim
- Kotlety mielone
- Wołowina duszona z warzywami
- Kurczak z brokułami i ryżem
- Kurczak w karmelu
- Schab z sosem jabłkowym
- Kurczak „Zachód słońca”
- Kurczak a la KFC
- Polędwica wieprzowa w cieście francuskim
- Pieczeń wieprzowa z jabłkową skórką
- Faszerowane steki
- Pieczeń faszerowana jajecznicą
- Kotlety z „rozmaitościami”
- Piersi z kurczaka w piwie Karmi
- Zrazy wieprzowe
- Schab z kminkiem ze śliwkami
- Schab pieczony 2
- Schab duszony
- Flaczki z wieprzowiny
- Polędwica w winie
- Polędwica w słoninie
- Rolada weselna
- Karczek faszerowany czosnkiem
- Gulasz po myśliwsku
- Przysmak Niedźwiedzki
- Schabowy z szynką
- Szynka w biszkopcie
- Kotlety siekane ze zwierzyny
- Zrazy zawijane, klasyk
- Befsztyki wołowe
- Boeuf a la Strogonow
- Zrazy wołowe z pieprzem
- Ruloniki wołowe
- Krokiety z mięsem
- Schab pieczony w mleku
- Stek wieprzowy
Wieprzowina