Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety z „rozmaitościami”

Składniki:


  • 6 niedużych kotletów schabowych lub z piersi indyka
  • 6 plasterków szynki 6 plasterków żółtego sera
  • 1 czerwona papryka
  • 6 plasterków sera Feta
  • 10 dag schłodzonego masła
  • sól, pieprz
  • tłuszcz
  • 2-3 jajka
  • bułka tarta

Wykonanie:
Kotlety rozbić dość cienko, posolić, popieprzyć. Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić ją na drobne kawałki.Na każdy kotlet położyć plasterek żółtego sera, plasterek szynki, plasterek sera feta, odrobinę pokrojonej w kostkę papryki oraz kawałek masła. Boki kotletów zwinąc do środka, po czym uformowac roladki. Obtoczyć w jajku i bułce tartej, smażyc z obu stron na małym ogniu. Następnie włożyć mięso do brytfanki, dodać trochę tłuszczu i zapiekać w piekarniku przez ok. 20 minut w temp. 150 stopni. Idealnie smakują z ziemniakami upieczonymi w folii na grillu.
Przepis nadesłała na II Edycję Konkursu Renata Dusza (rendus)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *