Składniki:
- 6 niedużych kotletów schabowych lub z piersi indyka
- 6 plasterków szynki 6 plasterków żółtego sera
- 1 czerwona papryka
- 6 plasterków sera Feta
- 10 dag schłodzonego masła
- sól, pieprz
- tłuszcz
- 2-3 jajka
- bułka tarta
Wykonanie:
Kotlety rozbić dość cienko, posolić, popieprzyć. Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić ją na drobne kawałki.Na każdy kotlet położyć plasterek żółtego sera, plasterek szynki, plasterek sera feta, odrobinę pokrojonej w kostkę papryki oraz kawałek masła. Boki kotletów zwinąc do środka, po czym uformowac roladki. Obtoczyć w jajku i bułce tartej, smażyc z obu stron na małym ogniu. Następnie włożyć mięso do brytfanki, dodać trochę tłuszczu i zapiekać w piekarniku przez ok. 20 minut w temp. 150 stopni. Idealnie smakują z ziemniakami upieczonymi w folii na grillu.
Przepis nadesłała na II Edycję Konkursu Renata Dusza (rendus)