Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zrazy zawijane, klasyk

Składniki:


• Kawałek ładnej chudej wołowiny, zrazówki,
• słonina,
• ogórek kiszony,
• marchewka,
• cebula,
• musztarda,
• sól
• pieprz,
• mąka
• tłuszcz,
• bulion lub woda,
• przyprawy,
• śmietana,
• ew. grzyby.

Wykonanie:
Mięso pokroić w cienkie plastry w poprzek włókien, rozbić na cienkie plastry wkładając je miedzy folie plastikową, każdy plaster posmarować musztardą.
Słoninę, ogórek, marchewkę pokroić w słupki, cebule w połplastry. Następnie położyć na każdym zrazie słupek słoniny, marchewki i ogórka, troszkę cebuli i zawijać w rulon.
Spinać drewienkiem lub owinąć nitka.
Zrazy otoczyć mąką zmieszana z sola i pieprzem i osmażyć wokoło na tłuszczu, najlepiej na smalcu, można na oliwie. Przełożyć do rondla, zalać wrzącym bulionem, rosołem lub woda, dodać trochę cebuli, listek laurowy i kilka ziaren pieprzu angielskiego, przykryć i dusić do miękkości na b. wolnym ogniu, dolewając wrzątku w razie potrzeby.
Można dodać kilka pieczarek w plasterkach lub inne grzyby. Sosu powinno być sporo. Podprawić śmietaną, ew. z mąką, jeśli sos za rzadki, zagotować, doprawić do smaku. Podawać z kasza gryczana na sypko i kiszonymi ogórkami albo wybrana surówką.
Anerite.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *