Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ayam goreng jawa – smażony kurczak po jawajsku

Składniki:

kurczak9qe.jpg
• 1 kg kurczaka,
• 2 łyżeczki ziarna kolendry,
• 1 łyżeczka kurkumy,
• 1,5 łyżeczki soli,
• 8 szalotek,
• 1 ząbek czosnku,
• 1-2 świeże czerwone papryczki chilli,
• 1 łyżeczka natki kolendry,
• 375 ml mleka kokosowego,
• 1 łyżeczka brązowego cukru,
• olej do głębokiego smażenia.

Sposób przyrządzenia:
1. Kurczaka umyć, osuszyć i podzielić na porcje.
2. Kolendrę (nasiona) wsypać do miseczki, wymieszać z kurkuma i sola.
3. Kurczaka natrzeć ziołami wymieszanymi z sola i odstawić.
4. Czosnek obrać i wraz z szalotkami oraz papryczkami drobno pokroić. Przełożyć
do moździerza, dodać natkę kolendry i utrzeć na gładka pastę (możną również zemleć w młynku).
5. Pastę przełożyć do garnka, dodać mleko kokosowe i cukier, a następnie wymieszać. Doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając. Zmniejszyć ogień i gotować
przez 2 min. Dodać kurczaka i gotować bez przykrycia przez 20-30 min., aż
kurczak będzie miękki, a sos prawie wyparuje. W połowie gotowania odwrócić
porcje kurczaka na druga stronę.
6. W garnku rozgrzać duża ilość oleju. Włożyć porcje kurczaka i smażyć przez
2-3 min. z każdej strony na zloty kolor. Podawać s sosem sambal.

Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez trunksql.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *