Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Golonka na ostro

Składniki:

    • 1 kg świeżej wytrybowanej golonki, bez skóry,
    • 2 łyżki maki kukurydzianej,
    • 3 łyżki sosu sojowego,
    • 2 łyżki słodkiego sherry,
    • 1 łyżeczka świeżego obranego ze skóry i startego imbiru,
    • 1/2 łyżeczki przyprawy pięć smaków,
    • 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu,
    • 1/4 szklanki wody,
    • 3 szklanki oleju roślinnego,
    • 1/4 litra rosołu

Sposób przyrządzenia:
 Mięso z golonki po usunięciu nadmiaru tłuszczu pociąć wzdłuż włókien na pasy o szerokości około 2,5 cm. Następnie pasy mięsa pociąć na cienkie płatki w poprzek włókien. Przełożyć mięso do miski szklanej i zalać marynatą przygotowaną z wymieszania mąki kukurydzianej, 2 łyżek sosu sojowego, sherry, imbiru, przyprawy pięć smaków i pieprzu. . Przykryć i odstawić co najmniej na dwie godziny, co jakiś czas mieszając. Rozgrzać w woku 3 szklanki oleju do wysokiej temperatury i usmażyć jedną czwartą mięsa w oleju na kolor brązowy (około 5 minut), to samo zrobić z drugą połową mięsa. Usmażone mięso osuszyć na ręczniku papierowym. Trzymać w cieple.
W małym rondelku wymieszać wodę z łyżką sosu sojowego i kostką rosołową. Zagotować. Polać mięso powstałym sosem.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *