Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zimna zupa z dwóch melonów z jogurtowym sorbetem*

*Cykl – przepisy mistrzówchodnik6vu.jpg
Składniki:

  • sorbet jogurtowy – 200 g
  • melon kantalupański – 250 g
  • melon żółty – 250 g
  • arbuz – 80 g
  • siekany imbir – 1 łyżeczka
  • likier waniliowy Galliano – 20 ml
  • cukier, sos czekoladowy

Sposób przyrządzenia:
Miąższ melona kantalupańskiego zmiksować z imbirem i przetrzeć przez sito. Miąższ melona żółtego zmiksować z likierem waniliowym i przetrzeć. Arbuza pokroić w kostkę. Jogurtowy sorbet wyłożyć na środek głębokiego talerza, po bokach wylać jednocześnie dwie zupy z melonów. Na wierzch sorbetu ułożyć kostkę z arbuza i sosem czekoladowym zrobić kropki imitujące pestki arbuza.
Autor:  Kurt Scheller

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *