Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak w miodzie i pomarańczach

Składniki:

• kurczak około 1,3 kg
• 2 łyżki płynnego miodu
• 6 pomarańczy
• 2 ząbki czosnku
• szklanka ryżu długoziarnistego
• 5 dag rodzynków
• 5 dag posiekanych migdałów
• Kurkuma, cynamon, imbir
• 2 łyżki oleju
• sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Z 4 pomarańczy wycisnąć sok. Czosnek obrać, przekroić wzdłuż. Kurczaka umyć, osuszyć.
Natrzeć czosnkiem, oprószyć od środka i na wierzchu solą i pieprzem. Skórkę posmarować miodem.
Kurczaka ułożyć w brytfannie, wlać sok z pomarańczy. Piec godzinę w piekarniku o temperaturze 190ºC, polewając najpierw owocowym sokiem, a potem wytworzonym sosem. Ryż opłukać na sicie pod strumieniem bieżącej wody.
Przełożyć do miski, zalać zimną wodą, odstawić na 30 minut, po czym osączyć. W rondlu rozgrzać olej, wsypać ryż, zamieszać. Wlać 1,5 szklanki wody, dodać rodzynki, 1/2 łyżeczki cynamonu, łyżeczkę kurkumy i 3 szczypty imbiru.
Lekko posolić, zamieszać, a następnie zagotować.
Przykryć, zmniejszyć ogień, gotować 10 minut. Zestawić z ognia, ale nie zdejmować pokrywki.
Pozostałe pomarańcze umyć i pokroić w cząstki. Migdały krótko podprażać na suchej patelni i wymieszać z ryżem.
Kurczaka przełożyć na półmisek i obłożyć cząstkami pomarańczy.
Ryż podać osobno.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *