Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak w czerwonym winie po francusku

Składniki:


• kurczak około 1,6 kg
• kurza wątróbka
• 10 dag słoniny
• 10 dag surowego boczku
• 2 cebule
• mała marchewka
• 3 ząbki czosnku
• 2 łyżki mąki
• mały kieliszek koniaku
• butelka wytrawnego czerwonego wina (najlepiej burgunda)
• 2 łyżki przecieru pomidorowego
• liść laurowy
• 1/4 kg pieczarek
• tymianek
• sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Kurczaka umyć, podzielić na porcje, posolić. Słoninę pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Marchewkę oskrobać, umyć i pokroić na kawałki. W rondlu stopić słoninę, zrumienić kawałki kurczaka.
Włożyć cebulę, czosnek i marchewkę. Całość oprószyć mąką, wymieszać.
Polać koniakiem i zapalić. Gdy ogień zgaśnie, wlać wino, pomidorowy przecier wymieszany z 1/2 szklanki wody.
Włożyć liść laurowy, łyżeczkę tymianku. Oprószyć solą i pieprzem.
Dusić pod przykryciem 1,5 godziny. Boczek pokroić w kostkę, włożyć do wrzątku, zagotować, po czym osączyć.
Pieczarki umyć, z kapeluszy zdjąć skórkę, pokroić je w niezbyt grube plastry.
Boczek wysmażyć na patelni. Włożyć pieczarki, posolić, smażyć 5 minut. Kurczaka i pieczarki przełożyć na półmisek.
Wątróbkę umyć i posiekać. Sos zagotować, włożyć wątróbkę, zdjąć z ognia i przetrzeć przez sito.
Kurczaka polać sosem, posypać tymiankiem.

2 comments for “Kurczak w czerwonym winie po francusku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *