Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczeń rzymska

Składniki:


• 60 dag mielonej wołowiny
• łyżka oliwy
• 4 łyżki ryżu
• 2 jajka
• cebula
• duża marchewka
• 3 małe pory
• 1/2 łyżeczki suszonej mięty
• pęczek natki pietruszki
• 3 łyżki posiekanych migdałów
• łyżka masła
• 3/4 szklanki bulionu
• łyżeczka mąki ziemniaczanej
• 1/2 szklanki śmietany
• sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Oliwę rozgrzać w rondlu, wsypać ryż oraz pokrojoną cebulę i smażyć, aż się zeszklą. Wlać 3/4 szklanki wody, osolić. Gotować około 20 minut na małym ogniu. Ryż przestudzić.
Marchewkę obrać i opłukać, pory oczyścić i umyć. Marchewkę gotować 5 minut w osolonej wodzie. Następnie dołożyć pory i gotować jeszcze 2 -3 minuty. Warzywa wyjąć z wody, osączyć.
Natkę umyć i drobno posiekać. Mięso wymieszać z jajkami, ryżem, miętą, połową natki, solą i pieprzem. Na kawałku folii spożywczej uformować z masy prostokątny placek.
Na nim ułożyć marchew i pory. Mięso zrolować, pomagając sobie folią.
Mięso posypać migdałami. umieścić w formie wyłożonej folią aluminiową tak, by na zewnątrz wystawały brzegi. Mięso posmarować stopionym masłem.
Piec 40 minut w temperaturze 200ºC. W połowie pieczenia wlać bulion.
Pieczeń wyjąć z formy, usunąć folię. Sos przelać do rondelka, dodać mąkę rozmąconą łyżką wody i śmietaną, zagotować. Wsypać resztę natki, przyprawić solą i pieprzem.
Mięso pokroić, sos podać osobno.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *