Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina peklowana

Składniki:


• 1 szklanka soli
• 4 l wody
• 1 łyżeczka cukru
• 2 łyżki mieszanych przypraw (kolendra, ziele angielskie, gorczyca, pieprz)
• 1.5 dag saletry
• 8 listków laurowych
• 2.5-3 kg chudego mostku wołowego
• 8-10 ząbków czosnku
• 2 cebule
• 0.75 małego selera

Sposób przyrządzenia:
Sól, cukier, saletrę, przyprawy i listki laurowe wymieszać. Zalać wodą, gotować 5 minut na średnim ogniu, wystudzić. Mięso włożyć do kamiennego garnka lub miski (nie metalowej). Zalać marynatą, włożyć obrany czosnek, na wierzch położyć talerz, przycisnąć kamieniem, obwiązać garnek płótnem. Pozostawić w chłodnym miejscu na 10-12 dni. Mięso umyć, włożyć do garnka, dodać cebulę i seler, zalać wodą, gotować na małym ogniu około 3 godzin. Wyjąć. Mięso pokroić w plastry, podać na gorąco.

Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez Xawier.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *