Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab z owocami

Składniki:


• 1 kg schabu
• 1/2 łyżeczki kminku
• 1/2 łyżeczki tymianku
• 2 średnie cebule
• 3 ząbki czosnku
• 2 łyżki oleju
• 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
• łyżka soli
a ponadto
• opakowanie mrożonych śliwek
• 2 mandarynki
• 10 małych cebulek z octowej zalewy
• 4 korniszony
• 3 ząbki czosnku
• 3 goździki
• 3 ziarna ziela angielskiego
• szczypta chili
• łyżka cukru
• łyżka octu winnego
• łyżka żelatyny
• szczypta soli i pieprzu

Sposób przyrządzenia:
Natrzyj schab solą wymieszaną z czosnkiem, pieprzem i tymiankiem.
Posyp kminkiem i ułóż w brytfannie posmarowanej olejem.
Przykryj folią i piecz w dość niskiej temperaturze (170ºC), by mięso pozostało soczyste.
Jeśli schab nie ma cienkiej otoczki tłuszczu, wlej na dno brytfanny pół filiżanki wody i polewaj mięso sosem, który wytworzy się podczas pieczenia.
Po 30 minutach wsyp pokrojoną w ósemki cebulę.
Kilogramowy kawałek schabu piecze się około 70 minut.
W tym czasie wsyp do rondla mrożone śliwki. Dodaj przyprawy: goździki, czosnek, chili, cukier, sól, pieprz, ziele angielskie i ocet winny.
Gotuj na małym ogniu około 10 minut. Kiedy są już dobre, wystudź je w korzennym syropie.
Następnego dnia, gdy schab zastygnie w lodówce, pokrój go na plastry.
Ułóż na półmisku. Udekoruj śliwkami, cząstkami mandarynek, cebulkami z octu i wachlarzykiem z korniszona. Syrop śliwkowy wymieszaj z 2 łyżkami sosu spod pieczenia i rozcieńcz szklanką wody.
Przecedź, jeśli trzeba, przypraw cukrem.
Zagotuj, wymieszaj z żelatyną, a gdy wystygnie, wylej na schab i owoce.

1 comment for “Schab z owocami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *