- Zupa szczawiowa
- Bulion zwyczajny
- Polewka piwna z twarogiem
- Gaspacho andaluzyjskie
- Chłodnik z Acapulco*
- Czernina
- Żur na wędzonce
- Zupa pomidorowo-paprykowa ( zimowa )
- Zupa pomidorowo-paprykowa (wiosenna )
- Zupa puree z wątróbki
- Żur po kielecku
- Żur na kiełbasie
- Żurek w chlebie
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Zielona zupa wiosenna
- Botwinka
- Bogracz
- Barszcz wołyński
- Barszcz staropolski
- Barszcz ukraiński II
- Barszcz małopolski
- Biała zupa
- Zupa „solferino”
- Chińska zupa z kury
- Chińska zupa z rzeżuchą
- Barszcz czysty
- Rosół z mięsa wołowego
- Zupa krem z brukselki
- Zupa z cukinii
- Zupa z dyni z makaronem na mleku
- Zupa z dyni na kwaśno
- Zupa z jarmużu
- Trippa alla romana – Flaki podawane na sposób rzymski*
- Rosół z kury
- Zupa cebulowa
- Zupa z groszku konserwowanego na wędzonce
- Barszczyk czerwony
- Chłodnik ziołowy
- Chłodnik andaluzyjski
- Zupa kalafiorowa ( wiosenna )
- Zupa neapolitańska
- Zupa ziemniaczana ze szpinakiem i ziemniakami Lidla
- Zupa gulaszowa Mudzi
- Zupa przecierana z salsefii lub skorzonery
- Zupa z drobiu (a la Reine).
- Consomme royal
- Grochówka wojskowa 2
- Zupa ziołowa
- Chłodnik zielony
- Chłodnik pomidorowy (czysty)
Nowa odsłona popularnego portalu z przepisami kulinarnymi