Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa ziemniaczana ze szpinakiem i ziemniakami Lidla

Składniki:


• porcja włoszczyzny
• 80 dag ziemniaków
• 15 dag szpinaku
• 4 dag masła
• 2 łyżeczki mąki
• 1/2 szklanki śmietany
• zielenina

Sposób przyrządzenia:

Obraną włoszczyznę oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki zalać wrzącą wodą, osolić, gotować pod przykryciem około 25 minut. Umyte liście szpinaku posiekać na desce, dodać do zupy, wówczas gdy warzywa i ziemniaki są miękkie. Masło stopić, zasmażyć z mąką, lecz nie rumienić. Zasmażkę rozprowadzić śmietaną i częścią zupy, połączyć z resztą zupy, zagotować, dodać zieleninę.

Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (lidl)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *