Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa neapolitańska

Składniki:

zupaneapolitaska3vv.jpg
• 1 porcja włoszczyzny
• kości cielęce
• 2 łyżeczki masła
• 2 łyżeczki mąki
• 1 szklanka śmietany
• sól
• 5 dag startego, ostrego sera
• makaron Wermiszel

Sposób przyrządzenia:
Z kości i włoszczyzny ugotować wywar. Masło stopić, zasmażyć z mąką, połączyć z częścią wywaru i śmietaną, dodać do reszty wywaru, zagotować. Do gorącej zupy wsypać ser starty na drobnej tarce oraz ugotowany oddzielnie makaron Wermiszel.

Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (lidl)

1 comment for “Zupa neapolitańska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *