Składniki:
- 300 g cielęciny
- 2 łyżki oleju
- 1 cebula
- 40 g mąki
- 1,25 l wywaru mięsnego
- szczypiorek
- sól
- pieprz
Składniki:
Składniki: 60 dag cielęciny zadniej 25 dag pieczarek ½ szkl białego wytrawnego wina 1 op śmietany 1 cebula 2 łyżki masła 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka estragonu sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić na mniejsze kawałki, które oprószyć solą i obsmażyć na rozgrzanym maśle z dodatkiem oliwy. W trakcie smażenia dodać posiekaną cebulę…
Składniki: 4 małe gicze cielęce 3 łyżki tłuszczu 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka oregano 1 szkl bulionu warzywnego ½ szkl białego wytrawnego wina sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczone mięso natrzeć pieprzem oraz ziołami po czym obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu. Na osobnej patelni przesmażyć posiekaną cebulę oraz czosnek…
Składniki: 1 kg cielęciny zadniej 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól pieprz Sposób wykonania: Cielęcinę natrzeć solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Następnie skropić go oliwa z oliwek i przełożyć o brytfanny. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 1,5 godziny. W trakcie pieczenia polewać mięso sosem z pieczenia, lub jeśli to…