Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cielęcy gulasz z pieczarkami

Składniki:

  • 60 dag cielęciny zadniej
  • 25 dag pieczarek
  • ½ szkl białego wytrawnego wina
  • 1 op śmietany
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka estragonu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Mięso pokroić na mniejsze kawałki, które oprószyć solą i obsmażyć na rozgrzanym maśle z dodatkiem oliwy.
W trakcie smażenia dodać posiekaną cebulę a pod koniec pokrojone grzyby.
Trzymać razem około 20 minut.
Po tym czasie wlać śmietanę wymieszaną z winem.
Wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz ziołami.
Trzymać jeszcze chwile na ogniu do zgęstnienia sosu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *