Składniki:
- 3 ½ kg kości cielęcych
- nóżka cielęca
- 2 cebule
- 2 szkl posiekanej marchewki
- 4 łodyżki selera naciowego
- łyżka ziarenek pieprzu
- 2 l wody
Składniki: 1 kurczak 600 g kości cielęcych 80 g smalcu 0,3 l śmietany 1 cebula 2 pietruszki 2 marchewki 1 seler 100 g soczewicy 200 g grzybów 1 liśc laurowy 50 g ryżu 2 żółtka sól pieprz Sposób wykonania: Włoszczyznę oraz kości zalać 3 litrami wody, wrzucić jeszcze liść laurowy i gotować około 2 godzin.…
Składniki: • 1 porcja włoszczyzny • kości cielęce • 2 łyżeczki masła • 2 łyżeczki mąki • 1 szklanka śmietany • sól • 5 dag startego, ostrego sera • makaron Wermiszel Sposób przyrządzenia: Z kości i włoszczyzny ugotować wywar. Masło stopić, zasmażyć z mąką, połączyć z częścią wywaru i śmietaną, dodać do reszty wywaru, zagotować.…