Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gaspacho andaluzyjskie

Składniki:

  • 50 dag dojrzałych pomidorów
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mały surowy ogórek
  • 2 strąki papryki (zielona i czerwona)
  • 1 łyżka świeżej oliwy dobrego gatunku
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:
Pomidory, obrany ogórek i jedną cebulę zmiksować w mikserze. Paprykę, oraz drugą cebulę pokrajać na cienkie krążki, czosnek utrzeć z solą. Płynną masę wymieszać z czosnkiem, dodać oliwę i pieprz; oziębić w lodówce. Podawać z krążkami papryki i cebuli.

1 comment for “Gaspacho andaluzyjskie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *