Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa „solferino”

Składniki:

zupasolferino6na.jpg

  • kości i mięso z kurczaka
  • młoda włoszczyzna
  • szklanka zielonego groszku
  • 30 dag. młodych ziemniaków
  • 3/4 szkl. gęstej śmietany
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 3 łyżki startego ostrego sera

Sposób przyrządzenia:
Opłukane mięso i kości plus włoszczyzna zalać 1,5 litra wody, posolić , gotować pół godziny.Dodać groszek i ziemniaki gotować dalej.Gdy mięso będzie miękkie- wyjąć je wraz z kośćmi, mięso pokroić a kości dać psu.Do zupy dodać mięso, ser,śmietanę i koper zagotować. Gazdzina.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *