Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa gulaszowa Mudzi

Składniki:

• 80 dag ziemniaków
• 1/2 kg chudego wołowego mięsa
• włoszczyzna (z kapustą)
• smalec
• papryka słodka i ostra
• 2 łyżki koncentratu pomidorowego
• 2 cebule
• sól
• pieprz
• tłuszcz

Sposób przyrządzenia:
Mięso pokroić w kostkę, posolić i zrumienić na smalcu, przełożyć do garnka. Pietruszkę, marchewkę i seler zetrzeć na tarce, cebulę pora i kapustę posiekać. Włożyć do patelni na smalec i chwilę poddusić, przełożyć do garnka. Zalać wodą i dusić aż mięso zmięknie. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dodać do garnka. Kiedy już będą miękkie, zupę doprawić solą, pieprzem, papryką i dodać koncentrat.

Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *