Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: gulasz

Gulasz wieprzowy Krystiana

Wypróbuj przepis Krystiana na pyszny gulasz wieprzowy. Aby go przyrządzić będziesz potrzebować: karkówki, papryki, pomidorów i marchewki. 
 

Składniki:

  • 500 g  karkówki
  • 1/2 puszki krojonych pomidorów
  • 1 czerwona papryka
  • 1 marchew
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek 
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki 

Gulasz wołowy Karoliny

Masz dziś ochotę na pyszny gulasz wołowy na obiad? Wypróbuj przepis Karoliny. Do jego wykonania potrzebujesz: mięsa wołowego, cebuli, papryki i koncentratu pomidorowego. 
 

Składniki:

  • 500 g mięsa wołowego
  • 4 cebule 
  • 1 czerwona papryka 
  • 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej
  • ½  łyżeczki papryki ostrej
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka smalcu 
  • sól
  • pieprz
 

Gulasz przepisu Uli

Pobudź swój apetyty i przygotuj znakomity gulasz przepisu Uli. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: mięsa wieprzowego, pomidorów, bulionu warzywnego oraz cebuli i czosnku.   
 

Składniki:

  • 80 dag mięsa wieprzowego
  • 1 puszka pomidorów
  • ½ l bulionu warzywnego
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku 
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka oregano
  • sól
  • pieprz

Gulasz przepisu Sylwii

Zastanawiasz się co przygotować dziś na obiad? Przyrządź znakomity gulasz przepisu Sylwii. Lista zakupów: mięso wieprzowe, cebula, rozmaryn, czosnek i tymianek.   
 

Składniki:

  • 500 g mięsa wieprzowego 
  • 1 cebula
  • 3 listki laurowe
  • 3 gałązki świeżego rozmarynu
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 ząbek czosnku
  • oliwa z oliwek do smażenia
  • 1 litr wody
  • sól
  • pieprz

Gulasz przepisu Łukasza

Tysiące sprawdzonych przepisów. Wypróbuj dziś z nami przepis na pyszny gulasz przepisu Łukasza. Do jego wykonania potrzebujesz: mięsa wołowego, pomidora, cebuli oraz przypraw.  
 

Składniki:

  • 50 dag wołowiny gulaszowej
  • 1 łyżka smalcu 
  • 1 cebula
  • 1 pomidor
  • 1 szkl soku pomidorowego
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • ½ łyżeczki ostrej papryki 
  • natka pietruszki 
  • sól
  • pieprz