Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz przepisu Sylwii

Zastanawiasz się co przygotować dziś na obiad? Przyrządź znakomity gulasz przepisu Sylwii. Lista zakupów: mięso wieprzowe, cebula, rozmaryn, czosnek i tymianek.   
 

Składniki:

  • 500 g mięsa wieprzowego 
  • 1 cebula
  • 3 listki laurowe
  • 3 gałązki świeżego rozmarynu
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 ząbek czosnku
  • oliwa z oliwek do smażenia
  • 1 litr wody
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie oczyścić i pokroić w kostkę.
    Wrzucić ją do rondelka z rozgrzaną oliwą z oliwek.
    Przesmażyć po czym przełożyć mięso do większego garnka.
    Dodać do niego obraną cebulę pokrojoną w piórka.
    Wrzucić listki laurowe, ziele angielskie, rozmaryn oraz obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Podlać całość wodą i trzymać na małym ogniu do miękkości mięsa.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *