- Pure ziemniaczane
- Kluseczki
- Racuszki z jabłkami
- Ziemniaki z grzybami w śmietanie
- Kopytka białoruskie
- Jajecznica sadzona
- Jajka z wędzoną rybą
- Sasznie białoruskie z twarogiem
- Jajka faszerowane smażone
- Kotleciki z jajek
- Krem z bryndzy i twarożku
- Alberty
- Pani Majewska
- Polędwica z borowikami
- Polędwica z borowikami
- Klops wołowy
- Pieczeń wołowa w śmietanie z grzybami
- Czekoladki z truskawkową niespodzianką
- Filet z dorsza ze szpinakiem*
- Wołowina zawijana z wątróbką
- Szmurowana wieprzowina
- Szparagi po mediolańsku
- Sałatka ze śledzia z ananasem
- Pilaw pomidorowy
- Sery francuskie
- Wokół kiełbasy – jedzenie i picie w średniowieczu
- Bavarois ananasowe
- Bavarois ryżowe z sosem czekoladowym
- Paróweczki w naleśnikach zapiekane (ze zdjęciami )
- Polędwica po szlachecku*
- Potrawka z kurcząt z jarzynkami
- Fricandeau cielęce z ostrym sosem
- Szynka z pieczeni baraniej
- Śledź po łowicku
- Sałatka z kapusty pekińskiej i sardynek
- Ryż po meksykańsku
- Pstrąg w pieczarkach
- Gołąbki lwowskie
- Sos beszamelowy-wariacje na temat II
- Sos beszamelowy-wariacje na temat I
- Botwinka
- Bogracz
- Barszcz wołyński
- Barszcz staropolski
- Barszcz ukraiński II
- Barszcz małopolski
- Sałatka owocowa z kurczakiem
- Placki ziemniaczano-gryczane
- Rogaliki drożdżowe
- Ciasteczka sezamki
Nowa odsłona popularnego portalu z przepisami kulinarnymi