Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina zawijana z wątróbką

Składniki:

zrazy6je.jpg

  • 60 dag wołowiny bez kości,
  • 15 dag wątroby wołowej,
  • 12 plasterków szynki (wędzonej),
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego,
  • 3 dl wina,
  • 4 łyżki tartego sera (parmezan),
  • 1 cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • olej, natka pietruszki, tymianek, rozmaryn, szałwia, sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
3 listki szałwi odkładamy "na potem", a pozostałe drobno siekamy razem z innymi ziołami. Niewielką porcję tej aromatycznej mieszaniny (1 łyżeczka) odkładamy, a resztę mieszamy z pokrojoną w kostkę cebulą i czosnkiem (rozgniecionym). Wymytą wątrobę kroimy na cienkie paski. Pokrojoną wołowinę lekko rozbijamy, solimy i nacieramy mieszanką ziół. Na każdy plaster mięsa kładziemy po dwa cienkie plasterki szynki, a na szynkę układamy paseczki wątroby. Zawijamy – możemy każdy taki rulon dodatkowo spiąć wykałaczką. Na patelni rozgrzewamy olej. Każdą porcję obsmażamy ze wszystkich stron. Dodajemy przecier pomidorowy, dolewamy wino i bulion, a następnie dorzucamy listki szałwi i pod przykryciem dusimy do miękkości na niewielkim ogniu.
Podajemy obficie posypane mieszanką ziołową.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *