Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka z wędzoną rybą

Składniki:

jajafaszerowane3lv.jpg
• 1 mała wędzona ryba
• 1 mały słoik majonezu
• 5 jajek
• 2 duże ogórki kwaszone (zielenina)
• sól, piprz
• 1/2 pęczka natki z pietruszki

Sposób przyrządzenia:
Ugotowane na twardo jajka obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka. Dokładnie oczyszczoną z ości rybę rozetrzeć z żółtkami i kilkoma łyżkami majonezu, doprawić solą i pieprzem. Ogórki obrać, pokroić w plastry. Napełnić pastą połówki jajek, ułożyć je na plastrach kwaszonego ogórka, polać majonezem i posypać natką z pietruszki.

Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez Xawier

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *