Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pani Majewska

Składniki:


CIASTO:
• 30 dkg mąki
• 20 dkg margaryny Kasi
• 10 dkg cukru pudru
• 4 jajka
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• 1 słoik powideł śliwkowych
• 25 dkg orzechów
• 1 krem "Karpatka"
POLEWA:
• 1/3 kostki margaryny Kasi
• 4 łyżki cukru
• łyżka kakao
• łyżka wody

Sposób przyrządzenia:
Mąkę z cukrem, żółtkami, margaryną, proszkiem do pieczenia zagnieść. Podzielić na dwie części. Każdą rozwałkować i posmarować najpierw powidłami, ubitą na sztywno pianą z białek, posypać pokruszonymi orzechami. Każdą z części piec osobno (tak samo przygotowaną) ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni- do momentu, aż wierzch się zrumieni. Przygotować krem wg. przepisu na opakowaniu. Przełożyć nim placki. Krem powinien być pomiędzy wysmarowanymi stronami ciasta, czyli górny placek kładziemy "do góry nogami". Przygotować polewę- wszystko razem zagotować. Lekko przestudzoną wylać na ciasto. Udekorować orzechami. Przechowywać w lodówce.
Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez trunksql.

4 comments for “Pani Majewska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *